Kemi

Beregn ligevægtskonstant

07. marts 2010 af Denseje:D (Slettet)

CO (g) + Cl2 (g) C(=O)Cl2 (g)

I en beholder, der har et volumen på 2,0 liter, indeholder reaktionsblandingen ved ligevægt 2,6 mol carbonmonoxid, 1,5 mol dichlor og 5,0 mol phosgen.

Hvórdan beregner jeg ligevægtskonstanten af dette?
 
Y = [COCl2]/([CO]•[Cl2]) = 5,0/2,6•1,5= 1,28
 Kan dette passe?


Skriv et svar til: Beregn ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.