Matematik

Differentialligninger - tretrins reglen

11. marts 2010 af Jone (Slettet)

Hej alle

Har en opgave, jeg ikke kan løse. Håber lidt hjælp fra nogen. Tak

Opg.

Nedenfor ser du, hvordan man (vha. en lille variation af tretrins reglen) kan vise, at funktionen f(x)= 1/x, x≠0, er differentiabel i sin definitionsmængde med differentialkvotienten f '(x) = -1/x2. Forklar for hvert trin, hvad der sker.

1. Δf = f(x+Δx) - f(x)

         = 1/(x+Δx) - 1/x

         = x/ (x(x+Δx)) - (x+Δx) / (x(x+Δx))

         = (x-x-Δx) / (x(x+Δx))

         = - (Δx/ (x2+x * Δx))

2. Δf / Δx = - (Δx / (Δx (x2+x*Δx))

               = - (1/(x2+ x * Δx))

3. Δf / Δx = (- 1/(x2+x*Δx)) -> -1/x2 når Δx -> 0

Håber det er forståeligt. På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Skal vi forklare det, eller?

Karam


Svar #2
11. marts 2010 af Jone (Slettet)

Ja, der skal bare forklares, hvad der sker i hvert af trinene. Tak


Skriv et svar til: Differentialligninger - tretrins reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.