Matematik

Rigtigt ??

24. marts 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hej .. Vil i lige tjekke om de er rigtige  :

(a+2b)+(23a+42b)+5a = 29a+44b

-2z+(4z+7)+23 = 30-27

12x+(4a+3)-14x+(8x+a-1) = 6x+5a-12

56y+(-25y+23)-15 = 31y+8

49-(23+4) = 49-23-4 (eller skal den forkortes helt i bund)

4a-(2a+3) = 2a-3

8a-(3a+8)-(2a-5) = 3a-3

22x-(4x+5)-(-5-2x) = 20x

Er de rigtige ??

Og er det reduktion eller ligning. Det er reduktion, ikke ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2010 af Aguil (Slettet)

Det er reduktioner. Hvis det var ligninger skulle der være et lighedstegn i opgaven.

Den første og den sidste er rigtige (har ikke kigget de andre).

49-(23+4) = 22

Du ophæver rigtig nok parentesen, så der står 49-23-4. Men du skal altid reducere så meget som muligt, hvis det er samme værdier. Derfor: 49-23=26. 26-4=22.


Skriv et svar til: Rigtigt ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.