Matematik

Find hastigheden hvis...?

12. april 2010 af Petereter (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg havde en hjemmeopgave, som jeg kun fik 02 for, selvom jeg troede at jeg havde løst mange af dem rigtigt :) :(

Opgaven lyder: Turen i ekspressen er 335 m lang.

Hvad er den gennemsnitlige kørehastighed i km/t, når turen varer 50 sekunder?

Jeg har sagt 335 m : 50 sekunder= 6,7 km/t, men det er forkert. også da jeg tjekkede det: 6,7 * 50 sek = 335 m, men jeg fik fejl for opgaven...

Håber en rar person kunne hjælpe mig og forklare lidt hvad man skal gøre, hvis jeg nu støder på sådan en opgave næste gang :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2010 af mathon

 vgen = (335 m)/(50 s) = 6,7 m/s

 omregning
                  1 m/s = 3,6 km/t
                  1 =  (3,6 km/t / m/s)

                  vgen = 6,7 m/s = (6,7 m/s)·1 = (6,7 m/s)·(3,6 km/t / m/s) = 24,12 km/t


Svar #2
12. april 2010 af Petereter (Slettet)

nåh ja, havde glemt at omregne det til km/t, for da jeg gangede med 50, så fik jeg det til 6,7 m/s og den hastighed kører det lille tog vist ikke :)

Men tusind tak for din hjælp :D brugbart svar!


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

#2 "så fik jeg det til 6,7 m/s og den hastighed kører det lille tog vist ikke"

jo det er netop det, det gør


Svar #4
12. april 2010 af Petereter (Slettet)

# 3 kan godt se det nu.

6,7 m/s = 24,12 km/t

Jeg er "væk" nogen gange, men tak fordi du lige rettede op på det :)


Skriv et svar til: Find hastigheden hvis...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.