Matematik

Reducere bla.

14. april 2010 af green2yellow (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hjælp:

4a-(2b+3a)+5b

udregning;

4a - 2b - 3a + 5b

1a-3b 

__________________

2b+4b-7b

(ændrer man overhoedet tegn her, hvis der ikke er parantes?)

dvs. er svaret så: 9b

kan det passe?

beregn tallene:

4*(-7)-7 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2010 af peter lind

Den første er rigtig. Hvis 2 kommer med henholdsvis 2b'er og 4 b'er og en tredje fjerner 7b'er er der så fjernet 9 b'er?


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

hej man løser ligningen på denne måde

4a-(2b+ 3a) + 5b

husk at det er en minus parentes og man hæver er minus parentes ved at forandre fortegn.

dvs.  4a- 2b - 3a + 5b

derefter reducerer man ved at regne b for sig og a for sig

a+ 3b som du også har fået det til

den anden

hvor du spørge om man ændre fortegn nej det gør man ikke man ændre kun fortegn når der er en parentes.

dvs.

man skal bare regne den ud. altså  2b + 4b - 7b = 6 b - 7b= - b

den sidste regens ud på denne måde

man gange ind i parentesen dvs. man siger 7* -4= - 28 og derefter ligger man -7 til

dvs. den giver - 35


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2010 af MN-P (Slettet)

#2 du glemte parentesen om (-4) der hvor du ganger med det og så lægger man (-7) til

og får -35


Svar #4
14. april 2010 af green2yellow (Slettet)

tusind tusind tak :8 det var en stor hjælp ! :)

vdr. det sidste stykke; hvis jeg får noget lign. der, skal jeg så bare gør det samme, altså fx.  4-6*(-7+8) - 8 ?

man skal ellers begynde at regne tallene i parentesen ud først ikke eller snakker jeg om reducere nu igen? :)

vdr. 2b+4b-7b

normalt begynder man fra højr til venstre at regne tallene ud, dvs. 7b- 2b og så plusse med 4b , er det ikke sådan eller er det fordi der er kun b'er man ikke gør det?


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. april 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

hej

du har vidst brug for hjælp.

den eksempel hvor du spørger om man skal gør det samme. du skal igen gange ind i parentesen da det er en gange parentes fordi der står gange foran. dvs. at man skal gange -6 med hvert led i parentesen dvs. -6* -7= 42 det giver et positiv tal der man gange minus med minus

derefter ganger du -6 med 8= - 48

4+ 42+ -48- 8

så skal du bare reducere dvs.  og det giver så -10

Det er der lige meget om man starter fra højre eller fra venstre man skal bare regne den ud. du skal ikke ændre på rækkefølgen. altså du spørge om man skal kan sige 7b- 2b. det kan man faktisk ikke. da du faktisk ændre foretegnene på tallene.

ligningen: 2b+ 4b - 7b

7b er et negativ tal og du ændre den til en positiv når du regne den på den måde.


Svar #6
16. april 2010 af green2yellow (Slettet)

JA, jeg har brug for en del hjælp her, kan du tro.

nu forstår jeg faktisk bedre, MANGE TAK ISTANBUL,

jeg skrive gerne, hvis jeg får brug for hjælp, så kan du hjælpe mig, hvis du vil  :)


Skriv et svar til: Reducere bla.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.