Matematik

cosinus og sinus relationer

05. maj 2010 af CJ3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vinklen v er fastlagt ved nedenstående figur.
Bestem cos(v) og sin(v) .

Kan nogle hjælpe med ovenstående opg. se vedhæftede dokument.

Vedhæftet fil: Mat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af AMelev

Slå op i din bog og se, hvordan cos(v) og sin(v) er defineret - så får du straks sin(v).

Brug derefter Pythagoras til at bestemme cos(v).


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2010 af peter lind

sin(v) er projektionen af retningspunktet ind  på y-aksen. Værdien kan du direkte aflæse af figuren.

cos(v) kan du finde af cos2(v)+sin2(v)=1 sammen med at cos(v) > 0


Svar #3
05. maj 2010 af CJ3 (Slettet)

Er der nogle der er søde at uddybe? Jeg er ikke sikker på at jeg forstår..


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2010 af AMelev

Har du slået op i din bog? Hvad står der? Hvad er cos(v) og hvad er sin(v)?

Hvis du skriver, hvad der står, har vi noget fælles at gå ud fra.


Svar #5
05. maj 2010 af CJ3 (Slettet)

cos(A)=b^2+c^2-a^2/2bc

cos(B)=a^2+c^2-b^2/2ac

cos(C)=a^2+b^2-c^2/2ab

sin(A)/a=sin(B)/b=sin(C)/c

????


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2010 af AMelev

Du har fat det forkerte sted - dette er anvendelsen af cos og sin på trekanter - det er selve betydningen, du skal have fat i.

Siger vedhæftedede dig noget?

Vedhæftet fil:Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2010 af AMelev

Forkert billede i #6 - det var det vedhæftede her.

Vedhæftet fil:cos-sin.JPG

Svar #8
06. maj 2010 af CJ3 (Slettet)

Er det noget med enhedscirklen?

Altså: Cos(v)=første koordinaten til p

Sin(v)=Anden koordinaten til p

???


Skriv et svar til: cosinus og sinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.