Matematik

Hvordan løser man denne ligning?

09. maj 2010 af saaaandra (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=(x^2-x)*ln(x)

og hvad er hældningskvotienten når x=2

og bestem ligningen for tangenten gennem samme punk?

Please hjælp !! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2010 af bolani (Slettet)

Mener du at den skal diffentiers?

en ligning for tangenten til x=2

Benyt formlen

y = a * (x - x0) + y0

du ved at x0 = 2

udregn y0 ved at sætte x0 ind i forskriften.

find a ved at diffenrtier f(x)

sæt tallene ind i nævnte formel

reducer.

kom med dit bud, når du har gjort det :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2010 af NejTilSvampe

 Det er ikke en lineær funktion så der kan ikke være tale om en hældningskoefficient, med mindre du snakker om hældningen til tangenten? For så tror jeg du mener differentialkvotienten :P  Lidt forvirrende kan jeg godt se med "koefficient" og "kvotient" :)

men jeg tror det du mener er  f'(2).

f'(x) = (x^2-x)'  *ln(x) + (ln(x))'  *(x^2-x) = (2x-1)ln(x) + (x^2-x)/x = (2x-1)ln(x) + (x-1) <-- indsæt 2 på x's plads.


Svar #3
09. maj 2010 af saaaandra (Slettet)

ja den skal differentiers, men er det ikke noget med at f(x)= ln(x) så er f'(x)=1/x

derfor forstår jeg ik lige sammenhængen,


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2010 af NejTilSvampe

 #3 - jo det er rigtigt, som jeg også har gjort i #2, ved ikke om du kan gennemskue det.  (x^2-x)/x 


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. maj 2010 af bolani (Slettet)

sammenhæng mellem hvad?

den er da fint differentieret af NejTilSvampe


Svar #6
09. maj 2010 af saaaandra (Slettet)

tak for det :D men kan i også svare på hvad er hældningskvotienten når x er 2, og der står hældningskvotienten :p

og hvis I lige kan give mig et hint med ligningen for tangenten gennem samme punkt, så er I bare super! :D


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. maj 2010 af NejTilSvampe

 #6 - øh, det er det de sidste 5 poste har være om, men okay. :P

Og lad så vær!, det hedder hældningskoefficient xD

hældningskoefficienten går jeg ud fra er hældningskoefficienten til tangenten ikke sandt?! ellers giver det ikke mening.

Hældningskoefficienten i x=2 === f'(2)

du har f'(x) <--- indsæt 2, funktionen spytter hældningskoefficienten ud. Resten bør du virkelig selv kunne se hvis du altså har forstået hvad en tangent er.


Svar #8
09. maj 2010 af saaaandra (Slettet)

Jamen tak for hjælpen så :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. maj 2010 af milo210 (Slettet)

Du kan eventuelt installere mathcad og bruge det til hjælp.

Hvis du studiere på et gymnasie, så burde de have en licens til dig.


Svar #10
09. maj 2010 af saaaandra (Slettet)

i funktionen f'(x) = (x^2-x)' *ln(x) + (ln(x))' *(x^2-x) = (2x-1)ln(x) + (x^2-x)/x = (2x-1)ln(x) + (x-1)

skal der stå gange mellem (2x-1) og ln(X)+(x+1)??  i den sidste ligning

blev lige i tvivl..


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. maj 2010 af NejTilSvampe

#10 - (2x-1)*ln(x) + x - 1  


Skriv et svar til: Hvordan løser man denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.