Matematik

formulere regler for differentiation?

08. juni 2010 af Louise230 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hvad menes der med at formulere regler for differentiation af funktionerne x^2 og x^3???

er det f.x. tretrinsreglen?? eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2010 af Tynne (Slettet)

Der er sikkert tale om beviset for f(x)=x^2    f'(x)=2x^2-1      og f(x)=x^3    f'(x)=3x^3-1 og for at bevise disse skal du bruge tretrinsreglen.

Se vedhæftede for bevis, håber det er til at finde rundt i.

Vedhæftet fil:diff.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det betyder, at du skal finde grænseværdien. Sådan er det altid med differentialkvotienten, den er en grænseværdi her skal du finde (f(x)-f(x0))/(x-x0). Sætterd u nu værdier ind får du (x2-x02)/(x-x0), og den brøk kan forkortes til x+x0. Når nu x nærmer sig x0, så bliver udtrykket til 2x0, så funktionen har differentialkvotienten 2x0 i punktet (x0.f(x0)). Prøv nu at lave den næste efter dette skema.


Skriv et svar til: formulere regler for differentiation?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.