Matematik
Problem med ligningsløsning
14. marts 2005 af
Veeand (Slettet)
God eftermiddag.
Jeg er blevet stillet en opgave, hvori jeg har bestemt regneforskrift, som lyder:
f(x)= 51,83 * x^0,63
Jeg skal så finde den afledte funktion af denne regneforskrift, og det har jeg gjort på flg. vis:
f'(x)= 0,63 * x^-0,37
Facitlisten er ikke enig i min afledte funktion, så jeg ville høre om nogen kan se hvis og hvad der er gået galt?
På forhånd mange tak
Jeg er blevet stillet en opgave, hvori jeg har bestemt regneforskrift, som lyder:
f(x)= 51,83 * x^0,63
Jeg skal så finde den afledte funktion af denne regneforskrift, og det har jeg gjort på flg. vis:
f'(x)= 0,63 * x^-0,37
Facitlisten er ikke enig i min afledte funktion, så jeg ville høre om nogen kan se hvis og hvad der er gået galt?
På forhånd mange tak
Svar #3
14. marts 2005 af Veeand (Slettet)
Hmm, må jeg få en lille forklaring?
Jeg var ellers af den forståelse, at man blot lod konstanten være og differentierede faktoren.
Jeg var ellers af den forståelse, at man blot lod konstanten være og differentierede faktoren.
Svar #4
14. marts 2005 af malene (Slettet)
jo, du skal, så og sige "blot lade konstanten stå", men så skal du jo huske den igen, når du har differentieret faktoren. faktoren giver ganske rigtigt 0,63 * x^-0,37 , og du får altså:
f'(x)= 51,83*(0,63 * x^-0,37) eller (51,83*0,63)* x^-0,37.
det var det de andre hentydede til.
håber det er forklaring nok, ellers må du lige skrive igen.
f'(x)= 51,83*(0,63 * x^-0,37) eller (51,83*0,63)* x^-0,37.
det var det de andre hentydede til.
håber det er forklaring nok, ellers må du lige skrive igen.
Skriv et svar til: Problem med ligningsløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
