Kemi

Gassens volumen og teperatur?!!!HJÆLP!

31. juli 2010 af Mythology (Slettet) - Niveau: C-niveau

Du har en beholder med 1,00 mol af gassen NO2. Trykket er 1,50 atm (152 kPa) og gassens densitet er 2,78 g/L.

Beregn først gassens volumen og derefter gassens teperatur.

________________________

Jeg har Idealgaslov: p.V=n*R*T

Men af idealgasloven får jeg: V=n*R*T/p

Prpblemmet at jeg ikk' kender T .. Please, HJÆLP!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. juli 2010 af TommyDG (Slettet)

1. n= m/M, 2.,densitet= kg gange volumen, dvs.  hvis jeg husker formlen rigtig, derefter kan du putte volume værdien ind i idealgas ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. juli 2010 af TommyDG (Slettet)

masse = mol gange med molar masse. derefter bruger du formlen for densitet for at finde volumen


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. juli 2010 af mathon

           m = n·M
           V·ρ = n·M

           V = (n·M) / ρ

           T = (p·V) / (n·R)

....................

 ρ = 2,78 kg/m3
 
M = 0,0460 kg/mol


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. august 2010 af mathon

dvs
           T = (p·M) / (ρ·R) = (151988 J·m-3)·(0,0460 kg/mol) / ((2,78 kg/m3)·(8,31451 J·mol-1·K-1)) = 302,472 K


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. august 2010 af mathon

trykenhed
                        Pa = N/m2 = (Nm/m3) = J/m3 = J·m-3


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. august 2010 af mathon

      V = (n·M) / ρ

      V = ((1,00 mol)·(46,0 g/mol)) / (2,78 g/L) = 16,5468 L


Skriv et svar til: Gassens volumen og teperatur?!!!HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.