Matematik

Hjælp

05. september 2010 af hilschris (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med en opgave og kan ikke helt løse den ..

Den lyder sådan her .. :

Om et 2gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9 , samt punktet (7,4) ligger på dets graf.. 

Omskriv en forskrift for polynomiet.

Hvordan gør man det ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Krabasken (Slettet)

y = (x-5) * (x-9) + c                Vi ganger ud

y = x^2 - 14x + 45 + c           og indsætter punktet

4 = 7^2 - 14 * 7 + 45 +c       isolerer c

c = 4-49+98-45 = 8              altså:

y = x2 - 14x + 53


Svar #2
05. september 2010 af hilschris (Slettet)

 Mange tak :D 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.