Matematik

Systemet

08. september 2010 af GangstaGeek - Niveau: 9. klasse

  Jeg sad ovre i skolen og kedede mig. PLUDSELIG! Kom læreren over til mig med et stykke papir, hvor der stod:

Fortsæt talrækken

32 - 41 - 59,5 - 89,25 - ?

Det ville være herligt, hvis nogen gav mig en ide omkring, hvordan man løser disse former for opgaver.

Tak på forhånd

Christoffer.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2010 af peter lind

Der er ingen generel metode; men her nogle muligheder, som i tilstrækkelig simple tilfælde kan give et resultat. Du kan finde differencerne mellem talrækken.

Hvis talrækken hedder a1, a2, a3, ... kan du finde talrækken b1 = a2-a1, b2 = a3-a2, b3 = a4 -a3 og så videre. Du kan eventuelt fortsætte med at danne differencer. Den næste vil således være b2-b1, b3-b2, b4-b3 o.s.v.

Du kan også prøve at se på forholdene mellem elementerne altså a2/a1, a3/a2, a4/a3 o.s.v.

En yderligere mulighed er at pille delrækker ud for eks. a1, a3, a5 og a2, a4, a6


Svar #2
11. september 2010 af GangstaGeek

 Tak for svaret. En meget perspektiveret begrundelse og har åbnet mine øjne inde for talrækkers muligheder.

Christoffer.


Skriv et svar til: Systemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.