Kemi

aktuelle koncentration

15. september 2010 af Reddie3gWorker (Slettet)

"For reaktionen Cd^(2+)+Fe ?Cd+Fe^(2+) er ligevægtskonstanten, K_c=20. En jernplade anbringes i en 0,15M cadmiumsulfatopløsning.

Bestem cadmiumkoncentrationen når ligevægten har indstillet sig?"
 

Hvad jeg er kommet frem til:

K_c=([Cd]*[Fe^2+])/([Cd^2+]*[Fe], dermed [Cd]=(20*(0,15-x)*x/x)=0.142857

Så [Cd]=0,1429, men kan det nu passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af PoKulaKi (Slettet)

jeg forstår slet ikke denne udregning. [Cd]=(20*(0,15-x)*x/x)=0.142857.

Du har fået det rigtige svar, men det giver ikke umiddelbart så meget mening at skrive [Cd], da det er et fast stof. Du skal huske at faste stoffer indgår som ettaller i ligevægtsbrøken. så det bliver Kc = [Fe2+] / [Cd2+] = x / (0,15 -x) hvilket giver  [Fe2+] = 0,1429


Svar #2
15. september 2010 af Reddie3gWorker (Slettet)

Men det er jo cadmiumkoncentrationen, ikke jern(II)ionkoncentrationen, jeg skal bestemme?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2010 af PoKulaKi (Slettet)

 [Cd2+] = 0,15M - [Fe2+]


Skriv et svar til: aktuelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.