Kemi

Aktuelle koncentration??

16. oktober 2010 af malou190 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en vandig opløsning indeholdende Cu2+ og NH3 eksisterer ligevægten:

Cu2+ (aq) + 4 NH3 (aq) ? Cu(NH3)42+ (aq)

Ligevægtskonstanten (kompleksitetskonstanten) for denne kompleksligevægt er meget stor, hvilket betyder, at den aktuelle koncentration af Cu2+ er meget lille i forhold til den aktuelle koncentration af Cu(NH3)42+.

a) Beregn den aktuelle koncentration af Cu2+ i en opløsning, hvor [Cu(NH3)42+] = 0,00400 M og [NH3] = 0,500 M
 

Jeg kan ikke finde ligevægtskonstanten i min databog - er der en der kan fortælle mig hvilke metode jeg så skal bruge til at løse opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2010 af dnadan (Slettet)

1.1*1013 finder jeg ligevægtskonstanten til.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Fandt en tilsvarende (samme ) opgave   hvor Kk = 1,2·1013 M-4,

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=678433


Svar #3
17. oktober 2010 af malou190 (Slettet)

 tusind tak! ;)))


Skriv et svar til: Aktuelle koncentration??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.