Fysik

Relativitisk impuls???

04. november 2010 af supertigerdyr (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

En partikel med massen m1=6.00GeV/c^2 bevæger sig langs x-aksen med hastigheden u1=1.00*10^8 m/s.

En anden partikel med masse m2=5.00GeV/c^2 bevæger sig langs y-aksen med hastigheden u2=2.00*10^8 m/s.

De to partilker kolliderer og smelter sammen til én partikel.

Bestem størrelsen af den sammensmeltede partikels impuls, og angiv viklen partiklens bevægelsesretning danner med x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af kieslich (Slettet)

impulsbevarelse i x-aksens retning :  v*cos(θ)*(m1+m2) = u1*m1     i y-aksens retning :  v*sin(θ)*(m1+m2) = u2*m2

v hastighed efter sammenstødet.   θ vinklen med x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2010 af chr42 (Slettet)

Det er mærkværdige enheder og relativistisk, men ellers kan du regne den som ethvert andet sammenstød, hvor impulsen er bevaret.

Husk blot at den relativistiske impuls er p=γmv, hvor γ=1/√(1-v2/c2)


Skriv et svar til: Relativitisk impuls???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.