Matematik

Vinkel mellem to rette linjer

18. april 2005 af 060387rh (Slettet)
Som overskriften siger, jeg har forskriften for to rette linjer; Hvordan beregnes vinklen imellem disse?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2005 af 2835 (Slettet)

Du skal bruge tangens så vidt jeg husker, skal du tage tangens af hældninger, og derefter trække værdierne fra hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2005 af Epsilon (Slettet)

Skriv opgaveteksten ned herinde. Det gør det lettere at vejlede i den konkrete situation - ikke mindst, fordi man skal være opmærksom på fortegn, når man beregner vinkler mellem rette linier.

//Singularity

Svar #3
18. april 2005 af 060387rh (Slettet)

ok, har du nogen idé om hvad det kaldes eller hvor jeg kan slå det op?

Svar #4
18. april 2005 af 060387rh (Slettet)

Det er en længere opgave, men det ender med at jeg har to rette linjer:

y = -9/7x + 3/7 og
y = 0,5x + 4

Den spidse vinkel imellem dem skal beregnes?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2005 af 2835 (Slettet)

det kaldes, analytisk geometri
du skal bruge tangens til at udregne vinklerne, men mere om det under analytisk geometri

Svar #6
18. april 2005 af 060387rh (Slettet)

Jeg kan se hvordan man beregner vinklen til førsteaksen. skal jeg blot gøre dette for begge og trække dem fra hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2005 af 2835 (Slettet)

ja

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Ja, blot du husker korrekt fortegn;

v = arctan(-9/7) = -52.12...deg

er vinklen fra x-aksen til den første linie, i negativ omløbsretning, og

w = arctan(1/2) = 26.56...deg

er vinklen fra x-aksen til den anden linie, i positiv omløbretning. Den spidse vinkel mellem linierne er da

w - v

Bemærk:
Arcus tangens (tan^(-1)) til hældningstallet returnerer et vinkelmål i intervallet

]-90;90[ (vinkelmål: grader ('deg'))
]-pi/2;pi/2[ (vinkelmål: radian)

- med andre ord den spidse vinkel fra x-aksen til linien, regnet med fortegn. Positiv omløbsretning er defineret til at være mod uret.

//Singularity

Skriv et svar til: Vinkel mellem to rette linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.