Matematik

Stamfunktion

29. november 2010 af Brooklynn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen!

Jeg har følgende matematikproblem, som jeg ikke kan løse: En funktion f er givet ved f(x)=8x+6. Det er så meningen, at jeg skal bestemme stamfunktionen til f, hvis graf går gennem punktet (1, 10).

Jeg har spekuleret over, om man skal sætte x og y-koordinaterne ind i funktionen?

Jeg vil virkelig påskønne hjælpen.

På forhånd mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man skal først bestemme F(x) =  ∫ f(x) dx , og så bestemme integrationskonstanten k således, at punktet (1,10) ligger på stmafunktionens graf, dvs, så F(1) = 10 .


Svar #2
29. november 2010 af Brooklynn (Slettet)

Kan det passe, at jeg kan få stamfunktionen til 4?


Svar #3
29. november 2010 af Brooklynn (Slettet)

 *8 mener jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Stamfunktionen bliver et 2.-gradspolynomium i x . Bestem k, så F(1) = 10 .


Svar #5
29. november 2010 af Brooklynn (Slettet)

 Nåh på den måde. Tak skal du have!


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.