Matematik

tredjeroden af x... funktioner

13. december 2010 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har følgende opgave fra eksamensættet 5.011. 

Der lyder således.

En funktion f er bestemt ved f(x)=3√x. hvor x>0 selvfølgelig.

Der står: beregn et gradtal for den spidse vinkel mellem de to tangenter. Altså grafen for f har en tangent i punktet A(1,1) og B(8,2).

Er der nogen der kan kan hjælpe mig igennem.. skal jeg først diff. kubikroden af X hvilket giver (1/3)/(x2/3)...... Plz hjælp:)står i stampe....


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2010 af peter lind

Du har helt ret i at du skal differentiere funktionen. Brug dette til at finde hældningen af tangenterne- Brug dernæst at hvis vinklen mellem en linje og x aksen er v så er hældnings koefficienten af linjerne tan(v)

Lav evt. en tegning af situationen.


Svar #2
13. december 2010 af Walsh (Slettet)

Jamen undskyld hvis jeg er lidt forvirret men hvilket tal skal man sætte ind i stedet for X ? skal tangent ligning bruges evt ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2010 af mathon

                     f '(x) = 1/(3·3√(x2))

                                            f '(1) = 1/(3·3√(12)) = 1/3         f(1) = 3√(1) = 1

                                            f '(8) = 1/(3·3√(82)) = 1/12       f(8) = 3√(8) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2010 af hansvdu (Slettet)

Hej, hej

Lykken forstærker krafter. Kig på vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:tredjeroot.doc

Svar #5
13. december 2010 af Walsh (Slettet)

 kan desværre ikke åbne dit dokument der er fejl i det kan du gemme det på docx. til word istedet ? 

Eller du kan skrive det på SP hvis du kan ?


Svar #6
13. december 2010 af Walsh (Slettet)

tak


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. december 2010 af hansvdu (Slettet)

Måske PDF-file ?

Vedhæftet fil:tredjeroot.pdf

Svar #8
13. december 2010 af Walsh (Slettet)

 sådan det var bedre tak. Dvs. differensen mellem vinklerne 18,..... og 4, ..... er den spidse vinkel :)?


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. december 2010 af mathon

Ja

         tan(V) = tan-1(1/3) - tan-1(1/12)


Svar #10
13. december 2010 af Walsh (Slettet)

 tak tak :D 


Skriv et svar til: tredjeroden af x... funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.