Kemi

Fastholde dette stof pH på 7?

16. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Hej :)

Hvis man skal finde ud af om en pufferopløsning fastholder en pH-værdi på 7 skal man vel bruge pufferligningen og dernæst indsætte Ks og KB for basen og den korresponderende syre? Jeg er nødt til at indsætte Ks og Kb for i opgaven har de ikke oplyst hvilken koncentration disse stoffer har. Jeg bliver lidt usikker fordi at jeg ved at Ks el. Kb udelukkende bruges i forbindelse med ligevægt, eller?

fx. hvis vi har et system med HSO3- og SO32- og vil finde ud af om disse fastholder en pH-værdi på 7.

pH= PKs + log [B]/[S] = 7,25 + ((1,78*10-7)/(5,62*10-8))= 7,75


Skriv et svar til: Fastholde dette stof pH på 7?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.