Matematik

Brug for links til poker procenter på TV

18. december 2010 af macthrane (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej. 

I Texas Hold'em poker på TV vises en procent for hvem, der vinder. Eksempelvis:

Spar A + hjerter J vs. ruder K + ruder 8.  (61% vs 39%)

Efter at de tre nye kort kommer på bordet ændres procenten igen.

Kortene:

klør 4 - ruder 4 - spar 9

AJ-hånden har 73% vinderchance, hvor K8 hånden har 27% vinderchance

Fjerde kort kommer på bordet og det ser sådan her ud:

klør 4 - ruder 4 - spar 9 - klør 6

AJ = 86%, K8 = 14%

klør 4 - ruder 4 - spar 9 - klør 6 - klør 5

AJ vinder

Hvordan regnes disse procenter ud? Findes der links som vejleder mig for en metode til at regne disse procenter ud? Jeg skal bruge en metode og ikke en poker-lommeregner, som automatisk giver svar. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Jeg kan ikke give dig den præcise metode, men det hænger vist nogenlunde sammen med, at en maskine holder øje med de kort, der er givet ud til de forskellige spillere. Ud fra den enkelte spillers kort og de kort, som så er tilbage i bunken, beregner den alle mulige hænder, når river-kortet (5. kort) er lagt på bordet. Den sammenligner dette med de andres mulige hænder, og beregner antallet af hænder for den enkelte spiller, som vil slå alle andre mulige hænder.

Hvis det ellers var til at forstå...


Svar #2
18. december 2010 af macthrane (Slettet)

 Mit problem er, at jeg skal bevise disse procenter. 

Jeg er godt klar over, at der kan være en maskine som regner det hele ud pr. systematik. Men tak for svaret, Anxyous.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2010 af NejTilSvampe

 En simpel måde hvor du kan approksimere det kun ved hjælp af hjerne kraft er ved at sige:

Hvem er bagude? 

Hvor mange "outs" har han? dvs. hvor mange kort vil hjælpe ham.

Hvilken "street" er det? Flop, turn, river?

Hvis det er på Floppet og du gerne vil vide hvad chancen er for at han rammer et af sine "outs", kan du bruge formlen

P = 4*outs

Hvis det er på turn siger du 

P = 2*outs 

Så har du en approksimation af chancen, og det er også mere eller mindre det prosne bruger når de skal opveje risiko mod gevinst.


Skriv et svar til: Brug for links til poker procenter på TV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.