Fysik

lilllllllee opgaveeee..haster...plaeeaea

28. april 2005 af ilr4e (Slettet)
en kugle med massen 0,30 kg og hastigheden 2,2 m/s støder centralt ind i en anden kugle med massen 0,42 kg, som ligger stille. Stødet er fuldstændig uelastisk.

a) hvad bliver den fælles hastighed efeter stødet?

b) hvor stort er tabet i kinetisk energi?

jeg kan virkelig ikke forstå denne her opgave...er der ikke nogen der vil forklare det......

på forhånd tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2005 af Sentinox (Slettet)

Hej.

a). hvis kuglerne haren fælles sluthastighed drejer det sig om en undergruppe af de elastiske stød, nemlig de såkaldte "fuldstændig uelastiske stød"

formel:
m[1]*v[1]=m1*u[1]+m[2]*u[1]

hvor:
m[1] = 0.30*kg
m[2] = 0.42*kg
v[1] = 2.2*m/s
u[1] = søges

ved indsættelse:

0.30*kg*2.2*m/s=0.3*kg*u[1]+0.42*kg*u[1]

u[1] isoleres:

u[1] = 0.92*m/s = deres fælles sluthastighed

b) der er givet formlen:

Q = Ekin[efter]- Ekin[før]

hvor Q er differencen i kinetisk energi

Ekin[efter]= 1/2*m[1]*u[1]^2 + 1/2*m[2]*u[1]^2

Ekin[før] = 1/2*m[1]*v[1]^2

ved indsættelse:

Ekin[efter]= 1/2*0.30*kg*(0.92*m/s)^2 + 1/2*0.42*kg*(0.92*m/s)^2 = 0.30*J

Ekin[før] = 1/2*0.30*kg*(2.2*m/s)^2 = 0.73*J

=> Q = 0.30*J-0.73*J=-0.43*J

OBS! Negativt, da der mistes Kinetisk Energi i stødet.

Håber det kan bruges...

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2005 af sebb (Slettet)

tusind tusind tak igen...jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal takke dig...jeg tager hatten af for dig...respekt for dig;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2005 af danielruhmann (Slettet)

Endnu et pseudonym har meldt sin ankomst.

Svar #4
28. april 2005 af ilr4e (Slettet)

seriøst havd har du imod mig....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2005 af danielruhmann (Slettet)

Intet, vil sgu gerne hjælpe dig. Men du har fucked ens humør et par gange + smadret layoutet.
Fint med en ny profil - så kører vi Carlos.

Svar #6
28. april 2005 af ilr4e (Slettet)

En kugle med massen 0,40 kg og farten 6,0 m/s indhenter en anden kugle med massen 1,00 kg og støder centralt og elastisk sammen med denne. Den lille kugle ligger stille efter stødet.

a)hvad var den store kugles fart før stødet?
b)Hvad var den store kugles fart efter stødet?

Er det den samme formel, jeg skal bruge…som før eller….
Altså den med Ekin før og Ekin efter---

Svar #7
28. april 2005 af ilr4e (Slettet)

SOM om jeg ødelægger layoutet for sjov...altså helt seriøst...
Og det med dit humør er du sku' selv uden om...du kan bare lade være med at komme med DUMME kommentar....Voks op mand.....

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2005 af Sentinox (Slettet)

Hej Igen.

I et elastisk stød, er energien, og impulsen bevaret.

Først relationen imellem impulserne:

Vi sætter massen af den lille bold = 0.4*kg = m[1]

hastigheden af den lille bold før stødet = 6m/s = v[1]

Hastigheden af den lille bold efter stødet: 0*m/s = u[1]

Vi sætter massen af den store bold = 1*kg = m[2]

hastigheden af den store bold før stødet = ukendt = v[2]

Hastigheden af den store bold efter stødet: ukendt = u[2]

Impulsbevarelse:

m[1]*v[1]+m[2]*v[2]=m[1]*u[1]+m[2]+u[2]

da u[1]= 0

=>

m[1]*v[1]+m[2]*v[2]=m[2]+u[2]

Vi har nu kun en ligning med 2 ubekendte (v[2] g u[2]).

Derfor må vi udnyttte at den samlede kinetiske energi er bevaret:

Ekin[før] = Ekin[efter]

Hvor:

Ekin[før] = 1/2*m[1]*v[1]^2 + 1/2*m[2]*v[2]^2

Ekin[efter] = 1/2*m[1]*u[1]^2 + 1/2*m[2]*u[2]^2

Vi ved at: u[1] = 0

=>

Ekin[efter] = 1/2*m[2]*u[2]^2

Ekin[før = Ekin[efter]

1/2*m[1]*v[1]^2 + 1/2*m[2]*v[2]^2 = 1/2*m[2]*u[2]^2

Indsættes og løses de to ligninger med de 2 ubekendte findes at:


u[2] = 5.842857143, v[2] = 4.442857143

Men det er vigtigt at du selv prøver at lave opgaverne! Jeg har selv lavet for lidt i gymnasiet, og jeg har store problemer med det nu!!!!



Svar #9
28. april 2005 af ilr4e (Slettet)

tak...
ja det har du sku ret i at jeg bliver nød til at lave dem selv...men næste gang kan du så ikke bare give mig et par fif...og fortælle lidt om opgaven...og så løser jeg den og du ser så om jeg har lavet den rigtigt...

og tak igen;)

Skriv et svar til: lilllllllee opgaveeee..haster...plaeeaea

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.