Matematik

Regression og vækst

15. januar 2011 af LonnyM (Slettet) - Niveau: B-niveau

 1)

Om en funktion f gælder, at en relativ x-tilvækst på 7% giver f en relativ tilvækst på 15%. Hvilken af funktionstyperne:
1. f(x)=ax+b              2. g(x)=b*ax                 3. h(x)=b*xa
er der tale om en? Bestem for den angivne funktionstype tallet a.

2) 

Om en funktion f gælder, at en absolut x-tilvækst på 7 giver f en absolut tilvækst på 5. Hvilken af funktionstyperne:
1.f(x)=ax+b              2. g(x)=b*ax              3. h(x)=b*xa
er der tale om en? Bestem for den angivne funktionstype tallet a.
 

3)

Om en funktion f gælder, at en absolut x-tilvækst på 7 giver f en absolut tilvækst på 15. Hvilken af funktionstyperne:
1. f(x)=ax+b               2. g(x)=b*ax               3. h(x)=b*ax
er der tale om en? Bestem for den angivne funktionstype tallet a.
 

4)

Ved et forsøg med luftarterne tilstandsligning målte man sammenhørende værdier af tryk p(mmHG) og temperatur t (Celcius), idet rumfanget var konstant:
t   0   10   20   30   40   50   60   70
p 690 716 742 770 798 825 850 877  (sat op lige over hinanden)

Bestem en forskrift for den lineære funktion, der bedt beskriver p som funktion af t.
Benyt modellen til at angive p, når t=35
Bestem derefter den temperatur t, der svarer til p=0.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Hvad er det du vil spørge om?


Svar #2
16. januar 2011 af LonnyM (Slettet)

 om der er nogle der kan hjælpe mig med at løse bare en af dem, fordi jeg det er jo stort set de samme opgave.

En form for vejledning. 


Skriv et svar til: Regression og vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.