Matematik

Matmatik hjælp!!! haster !!

11. februar 2011 af mirembe1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hælp med sin(x)=cos(x) og der er meget mere heeeelp

Vedhæftet fil: Opgave 10 1d.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

-1/2 - fordi (-1/2)*(-1/2)*(-1/2) = (-1/2)^3 = -1/8

√(12) = 3,464101615

2*3 = 6

√ = ^2 ???????????????

2.)

y = b * a^x

Indsæt de to (x,y)'er og løs de to ligninger mht. a og b

Eller brug formlen (hvis du har den) a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

Brug formlen T2 = log2/loga = ln2/lna

3.)

5^x = 3

x * log5 = log3

x= log3/log5 ≈ 0,6826

3.)


Svar #2
11. februar 2011 af mirembe1 (Slettet)

 kan du det med sin(x) = cos(x) 0<x<360 grader


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

sin(x) = cos(x)

sin(x) / cos(x) = 1

tan(x) = 1

tan^-1(x) = 1

x= 45°, (45+90=) 135°, (45+2*90=) 225° og (45+3*90=) 315°.

Resultaterne kan iøvrigt umiddelbart ses ved betragtning af enhedscirklen.

___________________

Hvis din log - opgave skal give mening, tror jeg, der skulle have stået:

log3(81) = x

Er du sikker på, at det ikke et tilfældet?

log3(x) = 81

3x = 81

x = 4


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Trykfejl i 3. linie:

tan^-1(x) = 1

skal være:

Tan^-1(x) = 45º + n * 90º

(n = 0,1,2,3)


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

c) Ligningen log3(x) = 81 har løsningen x = 381 .

b) Ligningen cos(x) = sin(x) har i intervallet [0;2π] løsningerne x = π/4 og x = 5π/4 , svarende til x = 45º og x = 225º .

Ved x = 135º og x = 315º gælder derimod cos(x) = -sin(x)

Funktionen tan(x) er periodisk med perioden π , svarende til 180º

-----------------------

Funktionen f(x) = 3·ln(e2x) = 3·2x = 6x har den inverse funktion f-1(x) = (1/6)x


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 5:

log10(x) = 2................x = 10^2 = 100

log3(x) = 4................x = 3^4 = 81

log3(x) =81.................x = 3^81 = ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt, at log3(x) = 4 har løsningen x = 34 = 81 . Men opgaven her var formuleret log3(x) = 81 , og den har løsningen x = 381 = 3(3^4) ≈ 4,434·1038


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

- og med det facit var det jo, man kunne tænke sig, at spørgeren måske havde formuleret opgaven (omvendt) -


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Men der er da ikke noget meningsforstyrrende i en løsning x = 381 .

Og det uploadede dokument indeholder jo de oprindelige opgaveformuleringer, så man må gå ud fra, at opgaverne er stillet i den oprindelige form.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

 - Ikke direkte meningsforstyrrende - men da det passede så bedårende med helt enkle tal, var det som om et tal med 38 decimaler ikke hørte til i billedet - thats why ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det vil jo nok også være tilstrækkeligt at skrive 381 . Resultatet er faktisk et helt tal, så det er ikke nødvendigt med 38 decimaler (men der mentes nok 38 cifre).


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Godt ord igen - jeg syntes som nævnt blot, at resultatet var lidt fremmed i den iøvrigt enkle sammenhæng.

Men - som altid - tak for kommentarerne.

Hilsen - St'y


Skriv et svar til: Matmatik hjælp!!! haster !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.