Fysik

hvor højt vil kassen ligge i vandet

07. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet) - Niveau: C-niveau

 har benyttet  og undersøgt arkimedes lov en del på det sidste, og jeg er klar til at tage det næste skridt nemlig at kunne bestemme hvor højt en kasse vil ligge i vandet. leder efter en måde hvor jeg ved hjælp an en slags omvendt formel kan beregne hvor meget volume der skal stikke under vand overfladen for at der vil være ligevægt mellem vægten af fortrængde væske og objektes vægt

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2011 af peter lind

Kald massefylden for  vand ρ. Arealet af kassens bund kaldes A Synker kassen stykket d ned i vandet fortrænger rumfanget A*d. Massen af dette vand er ρ*A*d og det må være det som kassen vejer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2011 af mathon

når målene på kassen er h, L og b

og h<b<L     ρkasse < ρvand

                                 hunder = (ρkassevand)·h

højde over vandoverfladen

                                 hover = (1 - (ρkassevand))·h


Svar #3
07. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

 forstår godt hvad du mener #1 med at du kan regne ud hvad kassen vejer ved at observere hvor langt kassen er sunket ned. det er selvfølgelig meget praktisk, men tænkte mere på hvordan man ud for forskellige mål kun regne ud hvor meget der vil stikke over og under vandoverfladen. jeg har lidt svært ved at forstå meningen i den tekst #2. dine (større end) og (mindre end) tegn forvirre mig en smugle. ville sætte pris på vis du kunne prøve at forklare mig det på en lidt anderledes måde :). men for mig ser det ud som om du forklare mig udregninger til vis man havde lavet et forsøg da du skriver hover og hover. vis det er tilfældet ville jeg spørge om du kunne forklare hvordan man beregner hvor meget af kassen der ville stikke over og under vandet :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2011 af mathon

        når et legeme flyder på vand     (ρlegeme < ρvand)

                er opdriften lig med tyngden af den fortrængte vandmængde og lig med tyngden af legemet

hvoraf       

                            Fop = Vunder·ρvand·g  =  V·ρlegeme·g
hvoraf
                                     Vunder·ρvand = V·ρlegeme

som ved prisme-form
og h<b<L
giver
                                     hunder·(L·b)·ρvand  = h·(L·b)·ρlegeme

hvoraf
                                     hunder·ρvand = h·ρlegeme

                                     hunder = (ρlegemevand)·h

                                     hover = (1 - (ρlegemevand))·h

                                                            


Svar #5
07. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

 så vidt jeg forstår skriver du højden under vandet gange længen gange bredden gange vandets massefyld som giver massen af det fortræne vand. derefter skriver du højden gange længden gange bredden gange masefylden af legemet som giver massen af legemet. vis vi så samler det står der: 

massen af det fortrænge vand = massen af hele legemet

så vil det så sige at vis du har legemets masse på 50kg vil den fortrænge 50dm3 vand så  50dmaf legemet ville være under vand under vand.

undskyld det tog mig lidt lang tid og tænke det igennem, min hjerne er stadig lidt pressede :) 


Skriv et svar til: hvor højt vil kassen ligge i vandet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.