Matematik

Ukendte sider/vinkler

08. marts 2011 af Kertan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn de ukendte sider/vinkler i trekanterne på figurene: (Vedhæftet)

Nogen der kan hjælpe? :-)

Vedhæftet fil: 117.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2011 af mathon

øverste
                         vinklen overfor siden     11
                                                                           V = cos-1((82 + 52 - 112)/(2·8·5))

                         vinklen overfor siden       8
                                                                           V = cos-1((112 + 52 - 82)/(2·11·5))

                         vinklen overfor siden       5
                                                                           V = cos-1((82 + 112 - 52)/(2·8·11))


Svar #2
08. marts 2011 af Kertan (Slettet)

Hvordan skriver jeg det ind på lommeregneren? Kan ikke få det til at virke


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2011 af mathon

                      ...vinkelmålet skal være DEGREE...


Svar #4
08. marts 2011 af Kertan (Slettet)

Hvad mener du?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2011 af mathon

nederste

                        sidste vinkel
                                                    V = 180º - 27º - 104º = 49º

                                         siden over for de 104º
                                                                                      sin(104º)·(14/sin(27º)

                                         siden over for de 49º
                                                                                      sin(49º)·(14/sin(27º)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2011 af mathon

    vinkler kan jo som bekendt
                                                     både måles
                                                     i radianer og i grader

    men her skal det være grader = DEGREE


Svar #7
08. marts 2011 af Kertan (Slettet)

#1 -

Hvordan regner jeg dem på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2011 af mathon

#1

øverste
                         vinklen overfor siden     11
                                                                           cos-1((8^2 + 5^2 - 11^2)/(2*8*5))

                      


Svar #9
08. marts 2011 af Kertan (Slettet)

Den vil ikke...

Jeg trykker på lommeregneren:

cos^-1(8^2 + 5^2 - 11^2)/(2*8*5) .. Det kan den ikke regne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. marts 2011 af mathon

øverste
                         vinklen overfor siden     11
                                                                           approx(cos-1((8^2 + 5^2 - 11^2)/(2*8*5)))

                      

                       ...du har forkerte parenteser!!!


Svar #11
08. marts 2011 af Kertan (Slettet)

vinklen overfor siden 11
V = cos-1((82 + 52 - 112)/(2·8·5))

vinklen overfor siden 8
V = cos-1((112 + 52 - 82)/(2·11·5))

.. Dem får jeg til det samme, kan det passe?


Svar #12
08. marts 2011 af Kertan (Slettet)

Har fundet ud af det nu.

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Ukendte sider/vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.