Matematik

to linjer der vinkelret på hinanden

27. marts 2011 af 8520 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen der kan løse ligningen til linje (m) i den her opgave?

a) Beregn værdien af konstanten (K) når linjerne m og n er: m : y-3=k(x+1) og n : x-2y=8

Skal stå vinkelret på hinanden?

jeg har isoleret (y) i begge lininger så de hedder  y= k(x+1)-3 og y=(-8+x)/2

men ved ikke hvad jeg skal gøre her fra 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af peter lind

produktet af de 2 linjers hældningskoefficient skal være -1


Svar #2
27. marts 2011 af 8520 (Slettet)

ja men jeg kan slet ikke se hvordan jeg skal løse det. jeg er helt blank :-(

Skal jeg indsætte noget? eller skal jeg sætte = med noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2011 af peter lind

Du aflæser hvad hældningskoefficienterne er for de 2 linjer og ganger dem sammen. Resultatet skal så være -1


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2011 af AMelev

Du skal skrive linjens ligning på formen y = a·x + b, altså have ganget ind i dine parenteser. Hældningskoefficienterne er de tal, der er ganget på x.i


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. marts 2011 af mathon

        m:  y = kx + (k+3)

        n:   y = (1/2)x - 4


Svar #6
27. marts 2011 af 8520 (Slettet)

kan det passe at linje m: får en hældning på -2 og ligningen kommer til at hedde y=-2x-2+3 => y=-2x+1?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2011 af mathon

            Ja


Skriv et svar til: to linjer der vinkelret på hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.