Historie

Hvad er kilder og kildekritik? 1/3

Beskrivelse:

En indføring i hvad der forstås med kilder, og hvad kildekritik egentlig er for en størrelse. Videoen er den første i en række på 3. Video 2 gennemgår i detaljer, hvordan man laver kildekritik, mens video 3 giver et eksempel på kildekritik i hverdagen.

Opret Kommentar

Du skal være logget ind for at oprette en kommentar til denne video. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.


Kommentarer:

 • Kommentar #1

  22. november 2012 Af hassan110

  jeg sidder her og vil gerne skrive en analyse men lidt forvirret, er der nogen der kan hjælpe mig med det. hvad er forskellen mellem redegørelse og analyse?


 • Kommentar #2

  27. september 2011 Af Jonathan354

  Hvorfor lære vi ikke på den here måde tænk sig man kunne have timer når man ville og kunne tage det igen hvis nu man havde glemt det


 • Kommentar #3

  31. maj 2011 Af hejdinhest

  Hvad hvis man ikke arbejder med en konkret historisk periode som sådan? jeg har trukket israel/palæstina-konflikten til en mundtlig historie stx eksamen, heri indgår bl.a. en erklæring fra den arabiske liga samt et bloguddrag og en artikel om obamas tale..hvordan er man så at sige journalist i dette tilfælde? har virkelig, virkelig brug for hjælp!


 • Kommentar #4

  22. april 2011 Af KatrineLarsen

  Super god video. Men jeg forstår ikke hvordan man "fletter" kildekritikken ind i sin synopsis? Kan det f.eks. være i problemstillingen under det analyserende spørgsmål, hvor man i forhold til emnet analyserer en tale fra samtiden? Forstår ikke hvordan det skal skrives sammen med "factsene" vi skal jo ikke bruge kildekritik på alt hvad vi skriver i vores opgave? Jeg ved godt du siger vi skal forholde os kritisk til alt, men vi kan jo ikke sidde og analysere alt vi skriver, hvis du forstår hvad jeg mener?
  - Har virkelig brug for hjælp!


 • Kommentar #5

  17. december 2010 Af Sunbright (Slettet)

  kan man kalde Hammurbis lov en skriftlig kilde?.. lovene er er blevet inhdugget og skrevet på lertavler.


 • Kommentar #6

  03. november 2010 Af kartoffelman

  Mega godt, men har lige et lille spørgsmål: du snakker om skriftlige og ikke-skriftlige kilder, man hvad er TV og radio så - jeg ville tro det er skriftlige?

  vis/skjul svar

  • 04. november 2010 Af backus

   Det har du helt ret i Kartoffelman. Udover dem jeg nævner i videoen, betragtes også audio-visuelle kilder i form af fotos, båndoptagelser, film, radio- og tv-optagelser, digitalt lagrede informationer, samt personinterviews som skriftlige kilder.


 • Kommentar #7

  03. november 2010 Af candycoot

  Studieportalen er jo genialt!


 • Kommentar #8

  20. juni 2010 Af 2007xMVK

  endelig!!! nu kan man spole frem og tilbage i undervisningen uden af være bange for at man overskrider timen ! tusind tak !!


 • Kommentar #9

  17. juni 2010 Af hotbaby

  super godt forklaret :-)


 • Kommentar #10

  14. juni 2010 Af andreas81

  dejligt med et ordentligt eksempel som man virkelig kan forholde sig til.