Bedre Dansk

Bliv bedre til at skrive korrekt dansk. Her får du hjælp til at undgå typiske fejl med en række huskeregler til skriftlig dansk. Her på siden fokuserer vi på de typiske, sproglige fejl og giver simple huskeregler til at undgå disse fejl. Du finder ikke en omfattende grammatikbog, men et forsøg på at styrke de basale skriftlige kompetencer og sætte dig i stand til at skrive bedre dansk. Læs mere.

Om Bedre Dansk

Målet med hjælpen her er, at den skal være praktisk anvendelig, nem at huske og ikke nødvendigvis give dig et helt fejlfrit dansk, men et bedre dansk. Vi beskriver en række typiske fejl og forklarer dig, hvorfor det er en fejl, hvordan du undgår fejlen og du finder desuden en videogennemgang af hver fejltype.

Videoerne er lavet med tanke på, at det ikke behøver at være kedeligt at lære at skrive korrekt dansk. Ved hjælp af sjove eksempler kan det være nemmere at huske en fejltype og den tilhørende huskeregel til at undgå fejlen. 

Videoerne afspejler en undervisningssituation, hvor problem og løsning gennemgås mundtligt, efterfulgt af en række eksempler og øvelser, som lærer dig at bruge huskereglerne i praksis. Tanken er, at det for nogle kan være nemmere at forstå og lære grammatikregler ved hjælp af billeder og video.

Gratis rettenøgle til dansk

Alle de typiske fejl på siden er tildelt en kode, så undervisere kan bruge siden som rettenøgle. Underviseren skriver koden i afleveringen, og eleven kan slå fejlen - og hjælpen - op her på siden.