Matematik

Fsa matematik maj 2009

07. juni 2011 af Goldfish (Slettet)

Hej:)

Jeg har været til terminsprøve for nylig i bl.a. skriftlig matematik. Til problemregning fik vi prøveoplægget fra 2009, som hedder "Golf".

Jeg har nu fået det tilbage, og skal rette nogle af mine fejl! Temmelig svært, eftersom der jo var en grund til at jeg har fået fejl... Ja gæt selv.

Men nu sidder jeg her og skal lave opgave 5.3 til imorgen. Som jeg ikke kan finde ud af. Så hvis der er nogle der har udregningen til opgaven ville det være rigtig dejligt! Jeg vil helst ikke have svaret, bare udregningen. Det eneste jeg ikke kan finde ud af, indtil videre, er hvad x er. Så hvis der er nogle der ved lige præcis dét, ville det også være super.

Jeg håber rigtig meget at jeg får svar inden imorgen!


Brugbart svar (17)

Svar #1
07. juni 2011 af tarik14 (Slettet)

Skriv opgaven ind og jeg udregner den for dig her.


Svar #2
07. juni 2011 af Goldfish (Slettet)

Fra tee-stedet slår Lis med et 6-jern, og bolden følger en bane, der kan beskrives med følgende matematiske model:

y = 0,002x2 + 0,3x

(0,002x i anden)

x: højde i meter

y: afstand fra tee-sted i meter

Og så skal jeg så indtegne en graf i et koordinatsystem der viser boldens bane.

Men du kan vel ikke vide hvad x er... Jeg har simpelthen ingen anelse selv. Jeg kan ikke se nogle steder hvor det står i prøveoplægget.

Men uden x kan du vel ikke regne den ud?


Svar #3
07. juni 2011 af Goldfish (Slettet)

Nej. Det kan du ikke. Men jeg har også fundet ud af det nu... Ellers tak for hjælpen.


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. juni 2011 af AskTheAfghan

#2

Ved at tegne en graf på koordinatsystemet;          y = f(x) = 0,002x2 + 0,3x

Skal du vare sætte vilkårlige x-værdier ind for at kende y-værdier, ellers kan man ikke tegnet det på koordinatsystemet.

Altså, f(-5) = 0,002·52 + 0,3·5   =  -1,45               ... dvs, du har fundet det første punkt, (-5, f(-5)) = (-5; -1,45)..

Sådan skal di fortsætte med andre x-værdier...


Svar #5
08. juni 2011 af Goldfish (Slettet)

Det var det jeg fandt ud af:) Ellers tak for hjælpen...


Brugbart svar (5)

Svar #6
28. november 2011 af magger1010 (Slettet)

Hej jeg er selv i gang med opgaven og er ikke helt med..
Mener i at jeg bare selv skal bestemme X og så regne det ud fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2012 af daniel2810 (Slettet)

opgave udregning fasit  enhed
  
  
opgave 1  
  
1,1: beregn lis` årlige kontigent. 750*2 1500 kr.
  
  
1,2: beregn den månedlige kontigent.  1500/12 125 kr.
  
  
1,3: hvor meget kam lis spare ved at købe   
udstyr i supermatket.  599+199+299*4  1994 kr.
1994 -1499 495 kr.
  
1,4: lis spare som medlem 20 %. Vis ved ber-  
gning at det stadig er billigst at købe i   
supermarket. 1994/5=  398,8 kr.
1994-398,8= 1595,2 kr.
  
1.5: hvormange % skal golfshoppen give   
for at være billigst.  har prøvet mig frem 25 %
  
  
  
opgave 2  
  
2,1: vis at målestoksforholdet er 1:2000. hul 1 = 7,25 cm/72,5 mm 
hul 1 = 145m/145000 mm 
145000/72,5= 2000 mm
  
  
  
2,2: indtegn på ark den korteste rute.  se ark 
  
  
2,3: beregn hvor langt lis går ad denne rute. ruten måler 47,5 
47,5 cm * 2000 949 m
  
  
2,4: lis` samlede score. 5+3+3+5= 16
  
  
2,5: hvormange point har lis efter de 4  1+3+3+1= 8 point
første huller.  
  
  
2,6: skriv forslag til lis` score på hul 5 og 6   
så hun opnår 12 point. hul 5: 4 slag 
hul 6: 4 slag 
  
opgave 3  
  
3.1:hvor mange gram må en golfbold højest  
veje. 28,35*0,620=17,8038 
17,8038+28,35= 46,1538 gram
  
3.2: angiv målene på en kasse der netop    
kan rumme 3 golfbolde. L=129mm|B=43mm|H=43mm 
  
3.3:beregn rumfanget af denne kasse.  129*43*43= 238521 mm³
  
3.4: hvor stor en del af kassens rumfang er    
udfyldt af de tre bolde. formel: 4/3*pi*r³ 
4/3*pi*21,5³= 41629,76785 
41629,76785*3=124889,3036 
238521-124889,3036= 113631,696 mm³
  
3.5:gør tegningen ferdig. se ark 
  
3.6: forklar hvordan man kan finde centrum  
af den 3. cirkel.  
  
  
  
  
3.7: rumfang af den nye æske.  1/2H*G 
H=10,3 cm|G=11,8 cm 
5,15*11,8= 60,77 cm³
  
  
  
opgave 4  
  
4.1: medlems og klubbe tal i 1985. aflæst på ark 
medlemstal: 27000
klubber: 51
  
4.2: medlemmer pr. klub i gennemsnit. 27000/51= 529,4117647
  
  
4.3: beskriv hvordan man kan se at 90'erne   I 90'erne stiger kurven samlet 
var det årti hvor der var den største stig-  set mere end i noget andet årti. 
ning i medlemmer.  
  
4.4: , passer det at efter 2003 når der kom-  Efter år 2003 ser de to kurver 
mer en ny klub så kommer der også 1000   ud til at følges ad. Så ja det                   ja 
nye kunder.   passer 
  
  
  
  
4.5. medlemmer og klubber i 2015 hvis  aflæst på graf  
fremgangen foretsætter uændret. medlemstal: 230000
klubtal: 230
  
opgave 5  
  
5.1: indtejn i grafen et sammenhæng mellem  
jern og grader. se ark. 
  
5.2: ligning for jernets nr. og vinkel  det stiger 4°hver gang og stignin- 
gen stater ved 12°og så 16° 
12°- 4*1(1=jern 1) y=4x+8
16°-4*2(2=jern 2) y=4x+8
  
5.3: tegn på svararket en graf der viser   
boldens bane. På grafen ses at 75 meter fra tee - hun slår
stedet er bolden mere end 11 bolden 
meter over jorden.  over træet
  
  
  
  
daniel h.j. | 8.A  
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2014 af Mondelez (Slettet)

Jeg ved det er lang tid siden, men.. nogen der kan hjælpe mig med den her? 

Der er en der har regnet opg 2,1 ud sådan her:

2,1: vis at målestoksforholdet er 1:2000. hul 1 = 7,25 cm/72,5 mm 
hul 1 = 145m/145000 mm 
145000/72,5= 2000 mm

Men hvorfor er det hele i millimeter???


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2014 af folkeskoleelev99 (Slettet)

Jeg har regnet det ud sådan her med min matematiklærer: 

145 m = 14500 cm
Længden fra tee-stedet til hullet er 7,25 cm
14500 / 7,25 = 2000
Målestoksforholdet for tegningen af PAR-3 banen er derfor 1:2000 


Skriv et svar til: Fsa matematik maj 2009

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.