Matematik

hvordan finder jeg skæringspunktet mellem to funktioner?

28. september 2011 af Nookie108 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man skæringspunktet mellem to funktioner.. f.eks.: Y = -2x + 7  og   y = 3x – 5, UDEN at tegne dem ind i et kordinatsystem og så aflæse det..? 
jeg har sgu lige glemt formlen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2011 af Euroman28

du sætter de to ligninger lig med hinanden og laver dem om til én ligning. Den sætter du så lig nul og vupti og løser og så har du x-koordinanten til skærringspunktet :)

Kan du det eller skal du have hjælp?

Den kan selvfølgelig også løses som 2 ligninger med 2 ubekendte, men det er unødvendigt her!

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
28. september 2011 af Nookie108 (Slettet)

nej, det  var alt jeg havde brug for. mange tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2011 af Euroman28

Nookie108, så må du da gerne trykke brugbart svar :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #4
28. september 2011 af Nookie108 (Slettet)

nej, vent! hedder den nye ligning y = -2x + 7 = y =3x - 5??

Det kan den da ikke

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2011 af Euroman28

nej nej

-2x+7 = 3x - 5 - > -2x+7-3x +5 = -5x + 12 = 0

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #6
28. september 2011 af Nookie108 (Slettet)

hvorfor blev 3x til - 3x? og -5 til +5?

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. september 2011 af Euroman28

fordi når du flytter 3x fra højre side af ligmed til venstre side af ligmed så skifter den fortegn.

Samme gælder med -5 når du flytter den til modsatte side, så bliver den 5.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #8
28. september 2011 af Nookie108 (Slettet)

aah, okay. tak nu er den i hus.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. september 2011 af Euroman28

Var så lidt og husk y-koordinaten finder du ved at indsætte x-værdien i en foreskriften for én af de to linjer du fik angivet.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #10
28. september 2011 af Nookie108 (Slettet)

okay, fedt.. det skulle nemlig være mit andet spørgsmål :D


Skriv et svar til: hvordan finder jeg skæringspunktet mellem to funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.