Fysik

Beregning af ledningstykkelse

03. december 2011 af Olerohde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med nogle formler på dette ?

Har en motor på 12V og 180 Watt. Den kan altså trække 15 Ampere

Ved jeg skal have ledningsmodstanden med, men hvordan beregner jeg hvilket kavdrat som er nødvendigt ??

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2011 af mathon

måske tænkes på
                                            P = U2/R

                                            R = U2/P = (12 V)2 / (180 W)  =  (144 Ω·A·V) / (180 V·A)  = 0,8 Ω

 

for at beregne ledningstykkelsen, skal du kende ledningens længde

 


Svar #2
03. december 2011 af Olerohde (Slettet)

Det er vel "bare" den modstand der er i motoren 

Men hvordan finder jeg den størrelse som mit kabel skal have (mm2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2011 af mathon

                U/I = ρ·L/(0,25·π·d2)

                 d = (ρ·L / (U/I) / (0,25·π))0,5              d   er ledningsdiameteren


Skriv et svar til: Beregning af ledningstykkelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.