Matematik

Vinkel af regulær femkant?

04. december 2011 af silkeluna (Slettet)

Hej :)
jeg sidder med en opgave der hedder..... Hvor store er vinklerne på en rekulær femkant??
er den altid den samme?? :)

 

Håber i kan hjælpe :)

 

ps. jeg går i 7.klasse :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af nielsenHTX

vinkelsummen i en n-kant er givet ved

180*n-360           n>2

så for en 5-kant er vinkelsummen.

180*5-360=540grader og det gælder for alle 5 kanter

du kan tænke på at hver gang der kommer en "kant " mere på, kommer der en trekant mere og summen stiger dermed med vinkelsummen af den trekant som er 180.

fra en 3 kant til en 4 kant 180+180 og så til en 5 kant 180+180+180=540

 

i en regulær 5-kant skal alle vinkler være lige store altså er hver vinkel

540/5=108grader


Svar #2
04. december 2011 af silkeluna (Slettet)

Super mange tak! jeg tror jeg forstår det nu!! :)


Skriv et svar til: Vinkel af regulær femkant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.