Matematik

division med store tal!!

10. januar 2012 af Goldstonee (Slettet)

hej :-)
Altså jeg har lært division med sådan nogle små tal altså f.eks. 3456 : 9 = ____ Men så har jeg lært på en nemmere metode og ikke den lange men hvordan kan jeg stadig bruge den nemme metode med store tal?


Denne nemme metode: 

3456 : 9 = 389

Går "9" op i 3 nej. Så tager man 34 og det gør den 3 gange, med 7 i rest, så sætter man de 7 foran 5 så det bliver 75 så sir man 9 op i 75 osvosv. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Samme metode kan benyttes, hvis man dividerer med 19 eller 379 (eller helt andre tal).

Dividerer man 3456 med 19, undersøger man, om 19 går op i 3? (nej). Så tager man 34; 19 går op 1 gang, med rest 15. Man vedhænger 5 efter de 15 til 155 ; man spørger om 19 går op i 155? svaret er 8 med rest 3; man vedhænger 6 efter 3, spørger om 19 går op i 36? svaret er 1 med rest 17, osv

3456 : 19 = 181 (rest 17) .


Svar #2
10. januar 2012 af Goldstonee (Slettet)

Takker! :-)


Skriv et svar til: division med store tal!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.