Matematik

Gennemsnitsfart

05. maj 2013 af hhhk (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan beregner man gennemsnitsfart, når fx et skib sejler fra den ene rute kl. 18.35 til den nye rute kl. 01,13

og kanalen er i alt 81 km lang?

Har prøvt mig frem, men det lykkedes helt ikke.

Er det ikke sådan her:

fra 18.3k til 01,13 = 6 timer og 38 min.

81 km/ 6 timer 31 min = 12,69 km pr. time?


Svar #1
05. maj 2013 af hhhk (Slettet)

mener

81 km/6 timer og 38 min 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2013 af SuneChr

6 timer 38 min = 638/60 time = 398/60 time

Gennemsnitsfarten er da  81/(398/60) = 81·60/398  km/t  =  12,211  km/t


Skriv et svar til: Gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.