Matematik

Hvad betyder tallet i forskriften?

27. august 2013 af luccasophiestar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad betyder tallet 14,1 i forskriften f(x) = 14,1 + 208*e^(-0,207*x) ?? Funktionen er vel en eksponentiel funktion, ikke? Er 14,1 så lig b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2013 af Krabasken (Slettet)

De 14,1 som står FØR den egentlige eksp.funktion betyder bare at hele grafen er "løftet 14,1 op i luften" . . .

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2013 af SuneChr

Nej,  b = 208

14,1 er en lodret forskydning af funktionens andet led.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen

g(x) = f(x) - 14,1

er en ekponentiel funktion i traditionel forstand på formen b · ax .


Svar #4
27. august 2013 af luccasophiestar (Slettet)

hm.. såfremt at x = 0, vil eksponentiel funktionen forsvinde. På den måde, vil der kun være 14,1 tilbage. Derfor skærer grafen til funktionen f(x) y-aksen i 14,1? Altså er y = 14,1 når x=0 ? 


Svar #5
27. august 2013 af luccasophiestar (Slettet)

Nej det kan ikke passe... hmm.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2013 af SuneChr

f(0)  =  14,1 + 208·e^(- 0,207·0)  =  14,1 + 208·1


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede -

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #8
27. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Undskyld - jeg byttede om i farten - men den øverste er den med 14,1 + osv.  :)


Svar #9
28. august 2013 af luccasophiestar (Slettet)

ahh, nu forstår jeg :-) 


Skriv et svar til: Hvad betyder tallet i forskriften?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.