Matematik

moms

29. april 2007 af newroz (Slettet)
hej


hvis jeg skal finde moms på en bukser der koster 65 kr.

skal man så sige


65*1,25=


og hvis jeg skal finde en trøje der koster 120 kr men skal finde den uden moms

120/1,25

er det sådan håber får svar

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af Romulus (Slettet)

Jo, det er rigtigt..

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2007 af Grud (Slettet)

For at lægge moms til skal du gange med 1.25 og for at trække moms fra skal du gange med 0.8


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2007 af Lurch (Slettet)

ganske rigtigt i begge tilfælde


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2007 af Lurch (Slettet)

flertallet har talt ... :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2007 af Madsst (Slettet)

i ) ja
ii ) Prisen med moms er 5/4* prisen uden moms. Derfor er prisen uden moms 5/4 * prisen med moms.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2007 af Madsst (Slettet)

* 4 / 5 , men jeg kan se jeg var for langsom :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2007 af Romulus (Slettet)

Du får lige forklaringen med...

p = pris, x = moms, s = samlet pris

Dit første tilfælde:

p * x = s

Dit andet tilfælde:

p = s/x

Du skal altså bare isolere størrelsen, som du ønsker at finde...

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2007 af Grud (Slettet)

Dette skyldes at for at trække moms fra må man gå udfra at der er lagt moms til.. Derfor koster varen 125% af sin start pris - for at finde tilbage til start prisen skal man altså: 1,25 * x = 1 <=> x = 0.8 og derfor skal man gange med 0.8 for at fjerne moms

Svar #9
29. april 2007 af newroz (Slettet)

og for at trække moms fra skal du gange med 0.8


men skal man bruge den eller jeg kunne også sige divider med 1,25 ik i sted for 0,8

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. april 2007 af Romulus (Slettet)

Du kan enten vælge at gange med 0,8 eller dividere med 1,25..

Det skyldes, at 4/5 (0,8) og 5/4 (1,25) er hinandens omvendte og produktet af de to, giver det jo 1, derfor er det ligemeget, om man gør det ene eller andet.

Svar #11
29. april 2007 af newroz (Slettet)

ok det var bare det jeg ville vide

Skriv et svar til: moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.