Matematik

gange parenteser ud???

28. august 2008 af aisha_123 (Slettet)

Hej,

Hvordan skal jeg løse denne her opgave:  (x+y)(a+2y)

opgaven er at gange parentesen ud.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af Isomorphician

først led i første parentes *  første led i anden parentes

+

andet led i første parentes * første led i anden parentes

+

første led i første parentes * andet led i anden parentes

+

andet led i første parentes * andet led i anden parentes.


Svar #2
28. august 2008 af aisha_123 (Slettet)

Er det her svar rigtigt??

x * a + y * a + x * y + y * y = x*(y + a) + (y)^(2) + a*y

Svaret:  x*(y + a) + (y)^(2) + a*y

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2008 af Isomorphician

(x+y)(a+2y) =

xa + ya + 2yx + 2y2


Svar #4
28. august 2008 af aisha_123 (Slettet)

hvad så med den her type opgave:

(b-a)^2 = b^2 - â^2

er det her svar rigtigt ??   : b^2 - a^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2008 af Isomorphician

Nej.

Det er måske mere overskueligt hvis du skriver potensen ud:

(b-a)^2 = (b-a)(b-a), brug nu samme princip som ovenfor til at regne parentesen ud. Husk fortegn!

Alternativt kan du bruge kvadratsætningen der siger at:

(x-y)^2 = x^2 + y^2 - 2xy


Skriv et svar til: gange parenteser ud???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.