Matematik

Procent stigning.

04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Opgaven lyder: Bevilging i 2005 = 20. mia.  Bevilging i 2020  skal være 60 mia.

Jeg skal bestemme den %-vise stigning. Hvilken formel bruger man til denne opg.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2009 af Isomorphician

Stigning i værdi: 60 mia. - 20 mia.  = 40 mia.

Stigning i forhold til oprindelig værdi: (40 mia.)/(20 mia.) = 2

Stigning i procent: 2*100 % = 200 %.


Svar #2
04. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Skal jeg se bort fra spg. der hedder den årlige?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2009 af kieslich (Slettet)

rårlig  og rialt hænger sammen ved formlen: (1+rårlig)n - 1 = rialt, hvor n = antal år.  For at finde den årlige rente skal du løse (1+rårlig)15- 1 = 2,


Skriv et svar til: Procent stigning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.