Matematik

simpel matematik: beregning af forhold

06. september 2009 af tita (Slettet)

Normalt vil jeg sagtens kunne løse følgende opgave:

756 kr skal deles i forhold 2:7

del 1 er: _____ kr

del 2 er:_____ kr

Jeg forstår hvad der menes med forholdet 2;7 (f.eks. hver gang person får 2 kr får den anden 7 kr)... men jeg kan ikke få samme resultat som facitlisten

sådan regner jeg:

forhold 2:7 dvs. 7:2= 3,5 derefter  3,5 *x = 756 --> 216  altså er del 1.    216 kr

del to er resten dvs. 756- 216 = 540 kr

facitlisten giver følgende svar: del 1:   168 kr...... del 2:      588 kr

PS: dette er en 9. klasses opgave, så den burde ikke være svær. men da jeg er igang med at rette facitlisten for en masse fejl, kunne det være rart lige at få bekræftet om facitlisten har lavet endnu en fejl.. eller om det er mig ;-)

på forhånd tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

du skal lægge de 2 tal sammen 7+2=9. Hver gang du snupper 9kr fra puljen skal portion 1 have 2kr og portion 2 have 7kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af MN-P (Slettet)

756 kr skal deles i forhold 2:7

del 1 er: __2x___ kr

del 2 er:__7x___ kr

ialt 2x+7x=756

find x og sæt den ind i del 1 og del 2


Svar #3
06. september 2009 af tita (Slettet)

den er løst.. mig der lavede fejl :-)


Skriv et svar til: simpel matematik: beregning af forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.