Matematik

Målestoksforhold!

24. september 2009 af 01emma (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg har nogle problemer med målestoksforhold.
jeg skal lave en opgave som lyder:
tegn springbanen i målestoksforholdet 1:500,   banen er 48m bred. 80 meter lang. hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af Ken_Mad (Slettet)

Målestoksforholdet 1:500 betyder at 1 cm = 500 cm på tegningen. Eller skrevet på en anden måde 1cm=5m.

Og når banen er 48m bred så skal den have længden på tegningen: 48/5=9,6cm
og når banen er 80 meter lang, så skal den have længden: 80/5=16 cm

Hilsen Kenneth


Skriv et svar til: Målestoksforhold!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.