Matematik

Funktionsforskrift?

24. marts 2010 af Jigglypuff (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej! Jeg har nogle problemer med folkeskolens afgangsprøve fra 2004. maj-juni,

Jeg har udfyldt en tabel som viser hvor mange stykker A6-papir der er plads til i de andre A-papirer. Den ser sådan her ud:

Format:                       A0    A1    A2    A3    A4    A5    A6

Antal ark A6-papir:   64       32     16     8      4      2       1

Som det fremgår af tabellen: For hver gang A-nummeret stiger én, dobles arealet.

Funktionsforskriften for antallet af ark A6-papir, et givet A-format kan opdeles i er: y= 26/2x

Jeg skal forklare sammenhængen mellem funktionsforskriften og tallene i tabellen.

Jeg forstår ikke funktionsforskriften, og kan derfor heller ikke se sammenhængen...

Nogen der vil hjælpe?

- Signe


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2010 af MN-P (Slettet)

y er antallet af A6 papirstykker

x er tallet efter A      x=2  A2 papir der opdeles i A6 papirstykker     y=26/22=24= 16  

Der skal 16 A6 papirstykker til at dække 1 A2 papirstykke


Brugbart svar (3)

Svar #2
24. marts 2010 af Ristedorte (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror nok at 26 angiver de 64 stykker A6-papirer. 2x angiver om der er tale om A0, A1 eller A2 papirer. Dvs. at hvis du har et A2 papir og skal lægge 16 stk. A6-papirer oven på det kan du beregne det ved at bruge forskriften.

26= 64

2x = (her) 4

Dvs:

64 / 4 = 16


Svar #3
07. april 2010 af Jigglypuff (Slettet)

Tak, det hjalp (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2010 af machinekiller (Slettet)

 Er det derfor du altid får 12 :D 


Skriv et svar til: Funktionsforskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.