Fysik

Statik Fra mm3 til cm3

08. juni 2010 af slazper (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Fag: Statik

Blev lidt i tvivl, da jeg sad med to forskellige profiltabeller og skulle bruge modstandsmomentet på diverse bjælker. Modstandsmomentet benævnes jo i mm3 eller cm3 (udtales ikke kubik, men milimeter/centimeter i tredie) evt. ganget med en faktor 10^3.

Hvordan omregner man så fra det ene til det andet?

Er 1cm3 = 10mm3

eller er 1cm3 = 1000mm3

hmm?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2010 af Woja (Slettet)

et modstandsmoment i cm^3. det lyder sgu træls og bizart, er det en korrekt SI-enhed?. Men mener du skal omregne det, som var det et volume. altså som du selv skrev, 1cm^3 = 1mm^3 * 10^3.

Held og lykke med det.


Svar #2
08. juni 2010 af slazper (Slettet)

Det fra en tysk Aluminiums profiltabel :)


Skriv et svar til: Statik Fra mm3 til cm3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.