Fysik

Hydrodynamisk modstand af to parallelle rør

28. marts 2014 af linebinebisse (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vand strømmer ved 20C gennem to vandrette og parallelle rør. Det ene har radius 5cm og det andet har radius 8 cm. Begge rør har længden 100cm. Volumenhastigheden i hvert af de to rør er 100ml/s.  

spg: Beregn den samlede hydrodynamiske modtstand af de to parallelle rør.

For parallelle forbindelser gælder 1/Rtot = 1/R1 + 1/R2.

R1 = (8*1,01*10^-3'1m) / (pi * (0,05m)^4) =411,5 Pa s/m^3

R2 = (8*1,01*10^-3'1m) / (pi * (0,08m)^4) =62,8 Pa s/m^3

1/411,5 + 1/62,8  = 0,01835 Pa s/m^3

Men det kan da ikke passe? Min facit liste sige også at det burde give 54,4.. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2014 af peter lind

Der er blot det i vejen, at du ikke gør arbejdet færdigt. Det er 1/Rtot du har fundet


Skriv et svar til: Hydrodynamisk modstand af to parallelle rør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.