Matematik

Reducer

18. august 2014 af Juliane27 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der nogle der kan hjælpe med at reducere.

Det skal give 5q2

(p-2q)2 + 4pq - (p-q)(p+q)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

Brug kvadratsætningerne. Husk at der er et minus foran (p-q).


Svar #2
18. august 2014 af Juliane27 (Slettet)

Jeg har bare brugt dem :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

Hvad har du fået ud af det?


Svar #4
18. august 2014 af Juliane27 (Slettet)

P2 - 2q2 - 2pq + 4pq - P2 + pq - pq + q2

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2014 af mathon

                           (p-2q)^2 + 4pq - (p-q)(p+q)

                           p^2-2\cdot p\cdot (2q)+(2q)^2+4pq-\left ( p^2-q^2 \right )

                           p^2-4pq+4q^2+4pq-p^2+q^2

                           5q^2


Svar #6
18. august 2014 af Juliane27 (Slettet)

Wauw mange tak! Det var godt nok dejligt :)

Svar #7
18. august 2014 af Juliane27 (Slettet)

Men hvorfor bliver det egentlig ikke -(2q)^2 der i starten? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

Du benytter formen (a-b)2

= (a-b)(a-b)

= a2- ab - ba + b2

= a2 - 2ab + b2


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. august 2014 af mathon

#7

     fordi
                  \small \left ( a+(-b) \right )^2=a^2+2\cdot a\cdot (-b)+({\color{Red} -b})^2=a^2-2ab+b^2
           


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.