Matematik

Polynomiers Division

01. september 2014 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med dette polynomiers stykke? Kan overhovedet ikke finde ud af den. (Billede vedhæftet)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af PeterValberg

Jeg tror ikke, der er så meget at gøre ved den

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. september 2014 af sørenhansen11 (Slettet)

Hvad mener du? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2014 af PeterValberg

Jeg mener ikke, at (x - 5) er divisor i (10x5 + x2 + x + 8)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Ved polynomiers division får du, at 10x5 + x2 + x + 8=(10x4+50x3+250x2+1251x+6256)*(x-5)+31288. Overbevis dig selv om, at dette er rigtigt.


Svar #5
01. september 2014 af sørenhansen11 (Slettet)

Er det ikke muligt at lave stykket så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2014 af LeonhardEuler

Det er langt fra umuligt. Du får bare en rest , derfor er det ikke særlig interessant, at foretage den division.


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. september 2014 af mathon

                  10x5 + x2 + x + 8   :     x-5 =   10x4+50x3+250x2+1251x+6256+(31288/(x-5))
                  10x5-50x4
                         50x4+x2 + x + 8
                         50x4-250x3
                                 250x3+x2 + x + 8
                                 250x3-1250x2
                                            1251x2+x+8
                                            1251x2-6255x
                                                        6256x+8
                                                        6256x-31280
                                                                  31288
                       


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. september 2014 af SuneChr

Hvis  (x - 5) gik op i    p(x) = 10x5 + x2 + x + 8   ville { 5 }  være rod i  p(x)  og det ses straks ikke at være tilfældet. Derfor kan divisionen ikke gå op.


Skriv et svar til: Polynomiers Division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.