Matematik

Find x når y er 18

07. september 2014 af LæreNyt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Som sagt skal jeg finde x-værdien der svarer til y - værdien 18. Har en ligning der ser sådan ud.

Ligning: y = -0,625x + 0,125          

Hvordan skal jeg løse den? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2014 af peter lind

Sæt y = 8 ind i ligningen. og flyt de 0,125 over på venstre side


Svar #2
07. september 2014 af LæreNyt (Slettet)

Så.. 

18 - 0,125 = -0,625x 

17,875 = -0,625x 

Hvordan får man x til at være 1? 


Svar #3
07. september 2014 af LæreNyt (Slettet)

Skal man så bare divirere med - 0,625 på begge sider nu?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2014 af peter lind

ja


Svar #5
07. september 2014 af LæreNyt (Slettet)

så x = - 28,6


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2014 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Find x når y er 18

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.