Matematik

andengradslign og kvadratrod tak på forhånd

22. september 2014 af Karare - Niveau: 10. klasse

Hej venner er der nogen der kan hjælpe med denne her opgave som er andengradsligninge og kvadratrod 

Vedhæftet fil: nsfcjubasfæiouhbasfj.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv først af afklare, om du ikke mener

        (√2)·x2 - (√2)·x = √8

Benyt, at √8 = 2√2 . Divider med √2 og løs 2.-gradsligningen.


Svar #2
22. september 2014 af Karare

nej der er kvadratrod 2x i anden - kvadratrod 2x = kavdratrod 8 

jeg ved det er lidt svært håber du kan hjælp mig lidt merer og tak på forhånd ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er ligningen

        (√2)·(√x)2 - (√2)·(√x) = √8

der er en 2.-gradsligning i (√x) . Divider ligningen med √2 , saml alle led på venstre side, og løs 2.-gradsligningen i (√x) .


Svar #4
22. september 2014 af Karare

ohhhhhhhhhhh jeg ved du prøver på at hjælpe men kan ikke se det for mig ved ikke hvad jeg skal gøre give mig et lille skub tak :(


Svar #5
22. september 2014 af Karare

hvad skere der har bruge for lidt hjælpe venner ...


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Divider med √2 og saml på venstre side:

        (√x)2 - (√x) - 2 = 0

Kald y = √x , så ligningen måske er lettere at gennemskue:

        y2 - y - 2 = 0


Svar #7
22. september 2014 af Karare

tak svaret er 2 og -1 


Svar #8
22. september 2014 af Karare

den sidste opgave 

og tak skal du have du er en god hjælper som man siger en guru hehe 

Vedhæftet fil:dihkjsdbioshdflksh.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo, men du skal så løse den oprindelige ligning i (√x) . Benyt, at kvadratroden af et tal ikke kan være negativt.


Svar #10
22. september 2014 af Karare

jaa det ved jeg man kan ikke tager kvadtartrod at et negativ tal men vent hvad skere der med 8 tallet hvor blev den af ... :/


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Læs forklaringen i #1.     √8 = 2√2


Svar #12
22. september 2014 af Karare

ok så jeg divider med kvadratrod 2 med kvadratrod 8 ikke men hvad for jeg så kvadratrod i 4 hjælp,.,.


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, man dividerer √8 med √2 . Man finder så

        y = √x = 2   ∨  y = √x = -1

og her må vi forkaste den sidste løsning, da kvadratroden af et tal ikke kan være negativ. TIlbage har vi

        √x = 2

Bestem nu x.


Svar #14
22. september 2014 af Karare

jeg har tjekket det og gøre at kvadratrod af 8 er lige med 2 kvadratrod 2 så du har ret okkk


Svar #15
22. september 2014 af Karare

ved ikke er x 2,-1 


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Kvadrer hver side i ligningen

        √x = 2

dvs.

        (√x)2 = 22


Svar #17
22. september 2014 af Karare

så x 2i anden 


Svar #18
22. september 2014 af Karare

men jeg brugte din metod   y2 - y - 2 = 0

4:


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

        (√x)2 = x = 22 = 4


Svar #20
22. september 2014 af Karare

jeg bilver forvirret og gøre dig trær ok vil gerne vide er svart rigtigt   x=2,-1 


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.