Kemi

Navn på dette: CH3-(CH2)14-CH2-CH2-COOH?

09. oktober 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Navn på dette: CH3-(CH2)14-CH2-CH2-COOH?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Ja da. Det er "octadecanoic acid". Tror det hedder "stearinsyre eller octadecansyre" på dansk, afhængigt af om det er trivial eller det kemiske navn, du leder efter. 


Svar #2
09. oktober 2014 af jihudsif (Slettet)

#1 

Jeg har skrevet til din privat besked til dig* :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2014 af mathon

       CH3-(CH2)16-COOH

                   formel          systematisk navn       trivialnavn
            C17H35COOH      octadecansyre         stearinsyre


Svar #4
09. oktober 2014 af jihudsif (Slettet)

Tak mathon,

hvad er den her så: CH3-(CH2)14- CH- CH2 - C=O - S - CoA

og CH3- (CH2)14 - C=O - CH2 - C=O - S - CoA


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2014 af Soeffi

Noget i retning af "stearinsyre-coenzym-A" og "β-keto-stearinsyre-coenzym-A".


Svar #6
09. oktober 2014 af jihudsif (Slettet)

Hvad er dette så:

CH3-(CH2)14-CO-S-CoA?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2014 af Soeffi

Hexadecan-/palminsyre + coenzym A (jeg tror ikke, at du skal tage hensyn til S i navngivningen)

Skriv et svar til: Navn på dette: CH3-(CH2)14-CH2-CH2-COOH?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.