Matematik

Benyttelse af nul reglen

24. oktober 2014 af treioå (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan benytter jeg mig af nulreglen i disse andengradsligninger, hvad er facit så?

50x^2 – 400x + 750 = 0

og

x^2-8x+15=0

Hvad gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2014 af LubDub (Slettet)

                      sæt 50 ud for en parantes i den første

                      så ser du, at der næsten er tale om det samme udtryk - bare med tallet 50 foran


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2014 af mathon

3 og 5 "spiller"
                              3 • 5 = ligningens sidste led

                              (3 + 5) = 8 = - koefficienten til x

                      x- 8 x + 15 = (x-3)(x-5) = 0   

…men det er jo den "omvendte nulregel" og har derfor intet med den at gøre
    jævnfør #3.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2014 af peter lind

Du er nød til at have en faktorisering for at kunne bruge 0 reglen.For et andetgrads polynomium, betyder det at du skal have fundet rødderne i polynomiet eller med andre ord: du skal løse ligningen først. Så drop tanken om at bruge 0-reglen til løsning af ligningen og løs den på sædvanlig maner.


Skriv et svar til: Benyttelse af nul reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.