Matematik

Største fælles divisor

04. november 2014 af Semuraj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad er en divisor, og hvordan finder jeg den største fælles divisor i 12 og 16?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

En divisor i et helt tal a er et helt tal d, der går op i a.

Den største fælles divisor i 12 og 16 er det største hele tal, der går op i både 12 og 16. Benyt dit kendskab til den lille tabel, som du lærte i grundskolen.


Svar #2
04. november 2014 af Semuraj (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2014 af mathon

      12 = 2· 3
      16 = 2= 2· 22


Skriv et svar til: Største fælles divisor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.